Fermă noastră

Din 2014 la Natura Parc® am deschis Ferma Ecologică de rațe și gâște.
Ferma este amenajată pe una din bălțile existente în cadrul parcului, într-un spațiu generos pentru creșterea rațelor și gâștelor. Cu acces ușor către apă, păsările se dezvoltă sănătos și armonios, fiind o atracție inedită pentru clienții și vizitatorii Natura Parc®.

Festivalul “Rață pe varză” 30-31 august 2014

Gurmanzii şi-au găsit refugiul la Chichiş, în Covasna

Gazdele i-au aşteptat azi acolo cu o delicatesă a locului, cu totul şi cu totul specială. Raţă bio pe pat de varză. Nu-i uşor de preparat, dar merită efortul, spun cei care au gustat mâncarea. Şi-apoi, au lăudat talentul bucătarului.

În ceaunul imens, lăsat la foc mic, mâna gospodinei plimbă cu măiestrie lingura de lemn prin varză. Treaba, cum bine aţi auzit, nu-i prea uşoară. A început dis-de-dimineaţă, cu 20 de kilograme de varză tăiate.
În timp ce varza căpăta culoare sub puterea focului şi a mirodeniilor, altcineva alerga prin curtea fermei de păsări din localitate să prindă raţele crescute biologic.
Frumoase, dar mai ales gustoase, spun bucătarii covăsneni. Raţa pe varză e o bucurie pentru papilele gustative. Şi-aşa ne întoarcem la gătit. Lângă ceaunul care fierbe varza, unul mai mic stă plin cu apă în clocot. Acolo ajunge raţa după ce e tăiată, laolaltă cu puţin cimbru, piper şi sare. Şi mai urmează ceva.

Prima porţie de raţă pe varză ajunge pe masa turiştilor după patru ore şi jumătate. Puţin timp am zice, dacă foamea nu e prea mare, mult, dacă stai prin preajmă când se prepară, în mirosul îmbietor. O porţie se vinde cu 15 lei, dar face fiecare bănuţ. Mai ales când pui lângă şi un ardei iute.
Vezi știrea VIDEO integral pe Obeservator.tv

rata pe varza